Čt. Dub 18th, 2024

Taky jste se zamysleli někdy tím, proč přibývá počet exekucí? Proč z 300 korun nezaplacených za pokutu může být v koncovém měřítku několik desítek tisíc?

Protože stát nahrává tomuto systému exekucí a objevuje se čím dál více „hyen“, které toho využívají.

Docela jsem se nad tím poslední dobou zamyslel, protože kde víte, že jste dostali pokuty za parkování, nebo jste zapomněli zaplatit někde nějakou pokutu za něco? Elektřina, plyn, voda, parkování, někde nějaká faktura? Co když Vám někde vznikl nedoplatek? Vždyť přece platíte vše včas, tak proč byste měli potřebu něco nezaplatit? A to je ten největší problém. Nikdo Vás v dnešní době neinformuje o tom, že jste mu něco třeba nezaplatili, ačkoliv vše platíte včas.

Proto doporučuji přečíst tento článek:

http://jan-fajrejt.blogspot.cz/2011/02/jak-zit-v-exekustanu-cast-1-zatim-me-to.html

Za poslední 4 roky jsem dostal jen flastr za přecházení na červenou na semaforu, kterou jsem zaplatil hned na místě. Kdo ale ví, jestli si třeba strážnici nenechali menší rabat večer na pivo a nedali pokutu na magistrát, jako uhrazenou? …možná bych si tam měl zavolat, jeden nikdy neví. Z kolikati korun může být několik desítek tisíc za jak dlouhou dobu? To už Vám nikdo nepoví.

Až se to však stane a vy zjistíte, že jste možná něco měli zaplatit, o čem jste nevěděli, tak se podívejte na tento článek : http://jan-fajrejt.blogspot.cz/2011_04_01_archive.html

Věřím, že tento článek příjde užitečný všem, kdo si uvědomují rizika dnešní doby a že se začnou zajímat jako já o to, jestli je opravdu vše v pořádku, ačkoliv by to dělat nemuseli a pak by je mohl někdo překvapit exekucí.

Jsem rád, že jsem zatím ani jeden z těchto článků nepotřeboval, přesto si je však přečtu, protože chci mít přehled i o těchto problémech, o kterých si každý myslí, že se mu to nemůže stát…Každý se však obává 2 slov. Co kdyby?

 

 

Avatar

By mirra

Hardwaru a počítačům se věnuji již od roku 2003. Za tu dobu jsem poskládal stovky počítačů, opravil tisíce počítačů a vyřešil nespočetně problémů, vad a chyb, se kterými se setkávali uživatelé. Od roku 2005 se zabývám servery, zejména těmi herními, v roce 2007 jsem se začal věnovat Valve Source SDK level designu, který šel od roku 2009 k ledu kvůli studiu Informatiky na univerzitě. Podílel jsem se chvíli i na provozu síťové laboratoře MENDELU, dnes spravuji cca 30 serverů/diskových polí na univerzitě, řeším IT v malých a středních firmách tak, aby firmy ušetřily nemalé částky při zlepšení kvality a soustředím se na snižování nákladů na IT od licencí až po hardware, software, provádím konsolidace a audity platnosti licencí, které firmám šetří rovněž nemalé peníze. Z velkých firem spravuji s dalšími kolegy 8000 serverů po celé Evropě a tato práce mě nesmírně baví, protože se vše musí automatizovat a nabízí mi to možnost trénovat další evropské jazyky od Angličtiny, přes Němčinu až po Italštinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one + one =