Pá. Bře 29th, 2024

Kamarádi klonují bit to bit zálohu, zkrátka kompletní bitovou kopii z místa A do místa B. To je ale vcelku nerozumné, protože tím kopírují i prázdné místo a zaplňují tím to plné místo na cílové adrese.

Já proto nepoužívám clonezilla live, ale drbl  Což je disless remote boot in linux.

Pokud by Vám linux nenašel nejnovější síťovou kartu vašeho notebooku či počítače, tak Vám pomůže testing (unstable) verze, protože tam už se nejnovější ovladače obvykle vyskytují standardně.

Já používám i686 tedy 32bitovou verzi pro 32bitové procesory. Přiznám se, že bych rád v diskusích četl, jestli někomu 64bitová clonezilla frčí nějak lépe, nebo jestli má větší propustnost apod… Já kvůli výskytu starých strojů používám tedy i686.

No a k té kompresi, kterou jsem načnul na začátku, tak mrkněte sem. V expert módu to umožňují gzip kompresi. Neřeknu Vám, jestli běhá standardně nebo ne, protože na tom sám teď dělám pokusy. Poznám to podle toho, že zálohuji 500GB disk notebooku do 500GB raid 1 NASu, tak jsem zvědavý, jak to dopadne, logicky to musí mít míň, když je tam pouze 70GB zabraného místa. Jestli se záloha toho pevného disku bude pohybovat kolem 70 až 80 GB, pak bude vše v pořádku, pokud mě to bude nutit zálohu o velikosti oněch 450, nebo 430 GB, tak Vím, že to můžu vyhodit a zkusit zase něco jiného.

V diskusích opět uvítám, když se ozvete, co používáte Vy a jak jste s tím spokojení a případně co Vám tam chybí.

 

 

 

 

Avatar

By mirra

Hardwaru a počítačům se věnuji již od roku 2003. Za tu dobu jsem poskládal stovky počítačů, opravil tisíce počítačů a vyřešil nespočetně problémů, vad a chyb, se kterými se setkávali uživatelé. Od roku 2005 se zabývám servery, zejména těmi herními, v roce 2007 jsem se začal věnovat Valve Source SDK level designu, který šel od roku 2009 k ledu kvůli studiu Informatiky na univerzitě. Podílel jsem se chvíli i na provozu síťové laboratoře MENDELU, dnes spravuji cca 30 serverů/diskových polí na univerzitě, řeším IT v malých a středních firmách tak, aby firmy ušetřily nemalé částky při zlepšení kvality a soustředím se na snižování nákladů na IT od licencí až po hardware, software, provádím konsolidace a audity platnosti licencí, které firmám šetří rovněž nemalé peníze. Z velkých firem spravuji s dalšími kolegy 8000 serverů po celé Evropě a tato práce mě nesmírně baví, protože se vše musí automatizovat a nabízí mi to možnost trénovat další evropské jazyky od Angličtiny, přes Němčinu až po Italštinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twelve + four =