Na tuto otázku vám odpoví tento článek. Každopádně bychom se měli zamyslet nad našim úžasným čecháčstvím dávat za „základní“ potraviny stále komunistické ceny.
Je to každopádně smutné, nemáme na výběr. Na jednu stranu nemáme platy, abychom si mohli dovolit kvalitní potraviny, nejsme ochotní za kvalitní potraviny utratit více peněz a současně si neuvědomujeme dopady na zdraví nekvalitních potravin. Bohužel se tyto změny projeví až o 1 až 2 generace po nás.
Osobně pokud bych měl utratit 20 korun za velký a nekvalitní chleba, nebo za malinký chleba, ale z kvalitního těsta, vybral bych si raději malý, zato kvalitní. Nikdy nemůžeme vědět, co to s organismem udělá po několika letech konzumace a proto by bylo možná lepší držet se „zdravějších“ potravin třeba o málo vyšší cenu, v menším balení, ale o to kvalitnější.
A osobně se přiznám, že mi poslední dobou už ani nechutnají levné suroviny. Levná rajčata? Bez chuti. Levné mandarinky? Překyselené. Levný chleba? Drolivý, nenakrajitelný. Levné chipsy? Zelené, nasáklé olejem, odporné. Levný salám? Kyselý, hořký, nasáklý vodou. Levný jogurt? Vy se to ještě opovažujete nazývat jogurtem? Levné okurky? Bez chuti, zeschlé, případně hořké. Maso? Tuhé v podstatě nestravitelné. Levné párky? Nazval bych to spíš raději moukou s příchutí masa a přidaným tukem.
Jediné, o čem jsem ještě přesvědčen, je máslo dražší než 50 korun. (bohužel i to je vyhnáno konzervanty) Žádný stupidní margarín, který bych házel po všech vyznavačích „zdraví“ a zdravého životního stylu, ať se takovým „máslem“ raději zadusí. A cholesterol? No ták….To vás ten marketing a lobby natolik zblblo? Zeptejte se vašich babiček na kvalitní máslo.
Vejce? Co nebude z mé zahrádky, tomu věřit nebudu. Je v podstatě ještě něco, co by šlo na potravinách zkazit?
Tak co už máš vlastní kurník? Kravku? Pekárnu? Nebo stále jíž ty levné blafy? Předpokládám, že ty blafy… Uff, někdy bych s tebou měl jít zase do obchodu, abys mi ukázal jak kupuješ kvalitu 😀