Pá. Lis 18th, 2022

Na tuto otázku vám odpoví tento článek. Každopádně bychom se měli zamyslet nad našim úžasným čecháčstvím dávat za „základní“ potraviny stále komunistické ceny.

Je to každopádně smutné, nemáme na výběr. Na jednu stranu nemáme platy, abychom si mohli dovolit kvalitní potraviny, nejsme ochotní za kvalitní potraviny utratit více peněz a současně si neuvědomujeme dopady na zdraví nekvalitních potravin. Bohužel se tyto změny projeví až o 1 až 2 generace po nás.

Osobně pokud bych měl utratit 20 korun za velký a nekvalitní chleba, nebo za malinký chleba, ale z kvalitního těsta, vybral bych si raději malý, zato kvalitní. Nikdy nemůžeme vědět, co to s organismem udělá po několika letech konzumace a proto by bylo možná lepší držet se „zdravějších“ potravin třeba o málo vyšší cenu, v menším balení, ale o to kvalitnější.

A osobně se přiznám, že mi poslední dobou už ani nechutnají levné suroviny. Levná rajčata? Bez chuti. Levné mandarinky? Překyselené. Levný chleba? Drolivý, nenakrajitelný. Levné chipsy? Zelené, nasáklé olejem, odporné. Levný salám? Kyselý, hořký, nasáklý vodou. Levný jogurt? Vy se to ještě opovažujete nazývat jogurtem? Levné okurky? Bez chuti, zeschlé, případně hořké. Maso? Tuhé v podstatě nestravitelné. Levné párky? Nazval bych to spíš raději moukou s příchutí masa a přidaným tukem.

Jediné, o čem jsem ještě přesvědčen, je máslo dražší než 50 korun. (bohužel i to je vyhnáno konzervanty) Žádný stupidní margarín, který bych házel po všech vyznavačích „zdraví“ a zdravého životního stylu, ať se takovým „máslem“ raději zadusí. A cholesterol? No ták….To vás ten marketing a lobby natolik zblblo? Zeptejte se vašich babiček na kvalitní máslo.

Vejce? Co nebude z mé zahrádky, tomu věřit nebudu. Je v podstatě ještě něco, co by šlo na potravinách zkazit?

 

 

 

 

Avatar

By mirra

Hardwaru a počítačům se věnuji již od roku 2003. Za tu dobu jsem poskládal stovky počítačů, opravil tisíce počítačů a vyřešil nespočetně problémů, vad a chyb, se kterými se setkávali uživatelé. Od roku 2005 se zabývám servery, zejména těmi herními, v roce 2007 jsem se začal věnovat Valve Source SDK level designu, který šel od roku 2009 k ledu kvůli studiu Informatiky na univerzitě. Podílel jsem se chvíli i na provozu síťové laboratoře MENDELU, dnes spravuji cca 30 serverů/diskových polí na univerzitě, řeším IT v malých a středních firmách tak, aby firmy ušetřily nemalé částky při zlepšení kvality a soustředím se na snižování nákladů na IT od licencí až po hardware, software, provádím konsolidace a audity platnosti licencí, které firmám šetří rovněž nemalé peníze. Z velkých firem spravuji s dalšími kolegy 8000 serverů po celé Evropě a tato práce mě nesmírně baví, protože se vše musí automatizovat a nabízí mi to možnost trénovat další evropské jazyky od Angličtiny, přes Němčinu až po Italštinu.

One thought on “Je chleba stále ještě chlebem? Nebo je to jen chemická napodobenina chleba?”
  1. Tak co už máš vlastní kurník? Kravku? Pekárnu? Nebo stále jíž ty levné blafy? Předpokládám, že ty blafy… Uff, někdy bych s tebou měl jít zase do obchodu, abys mi ukázal jak kupuješ kvalitu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

5 + twelve =